maanantai 22. helmikuuta 2016

Turistit eksyy ep. I

Maanantai, 22.2.2016


Moi! Elikkäs homman nimi on se että ollaan kolme poikaa Jyväskylän ammattioppilaitoksen Priimuksen toimipisteestä, ja me valmistutaan kokeiksi.
Matkassa on mukana minä (Eetu) ja Arttu, jotka päivittelevät blogia 12 viikon ajan, sekä Timo, joka on joukon jatkona yhden jakson, about kuusi viikkoa.

Vähän meistä:
Ollaan kaikki 18 vuotiaita, kokemuksenhaluisia kokkiopiskelijoita. Timo käy priimuksessa toista vuotta ja Arttu sekä minä olemme kolmannella, ja valmistumme näiden 12 viikon jälkeen. Olemme kaikki Jyväskylän nurkilta kotoisin.

Saavuttiin tänään San Sebastianiin, Espanjaan noin 13 tunnin matkustamisen jälkeen, ja huomenna on tarkoitus aloittaa työt Londres- nimisessä neljän tähden hotelli-ravintolassa.
Ollaan siis tänään ekaa päivää. No kaikkia tottakai kiinnostaa, että mitä teimme! Noh, kuulkaapas. Päästyämme puoliltapäivin majapaikkaamme, päätimme käydä vilkaisemassa työsäoppimispaikkaamme. Tulimme siihen lopputulokseen että sisälle ei ole menemistä ilman pukua. Ehkä se on se neljän tähden kriteeri?
Noh tämän jälkeen, kierreltyämme jonkun aikaa ympäristössä, päätimme käydä syömässä, mitäs muutakaan, kuin pintxoja! Löysimme loistavan pikku paikan nimeltään cafeteria Iombi. Siellä oli todella ystävällinen henkilökunta, vaikka he eivät englantia osannutkaan. Eikä me espanjaa. Hups. Ruoka, eli pintxokset olivat aivan fastastisia. Maut aivan lehahtivat suun ytimiin ja saivat makunystyrät huutamaan "hallelujah".

Ainiin! Mitä nämä mysteeriset pintxot ovat? Yleensä väliruoaksi tarjoiltava täytetty leipä. Täytteenä käy käytännössä kaikki niin mansikoista pekoniin ja sieniin.

Tämän makuelämyksen jälkeen me kiertelimme ja kaartelimme, kunnes löysimme suuren paikallisen supermarketin, josta ostimme perus ruokatarvikkeita, sekä tuoreen käsittelemättömän fisun, leipää sekä hedelmiä. Sen jälkeen pyörimme jonkin aikaa ympäri majapaikkaamme, luottaen Artun pettämättömään suuntavaistoon. Lopulta pääsimme kuitenkin kotiin lepäämään. Nyt kello on paikallista aikaa 17.20, ja ajattelimme lähteä vielä tutustumaan hieman kaupunkiin.

Kiitos, että Sinua kiinnostaa matkamme täällä San Sebastianissa! Päivitämme blogia uudestaan piakkoin joten pysythän linjoilla. Adiôs!

- Eetu

Eetu, Timo ja Arttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti