maanantai 7. maaliskuuta 2016

Parin viikon etappi

Tiistai 8.3.2016

Buenos noches!

Eilen tuli kaksi viikkoa täyteen, Timolla 1/3 osa sekä minulla ja Eetulla 1/6 osa mennyt. Huomattiin tässä muutama päivä takaperin, että pahin alkuhypetys on loppumassa ja arki tuntuu luonnollisemmalta. Päivässä tulee käveltyä helposti useita kilometrejä, kuitenkin työpäivänä vähintään 2km, välivuorossa jopa 4km.

Lähes joka päivä on satanut, ja käy kokoajan selvemmäksi miksi paikalliset pukeutuvat lämpimästi. Tänään kuitenkin paistoi pitkästä aikaan aurinko. Aamulla (lue klo 12) heräsin ja katsoin kännykkään, jaahas yksi tekstiviesti "Posti: Teille on saapunut lähetys, valitkaa alta toimitusajankohta ja vastatkaa klo 9:00 mennessä...." Saapunut klo 6.44. "Ai no olipas mukavaa nukkua kerrankin pitkään, mutta miksi juuri tänään nukutti 12h?!" No huomenna uudestaan, jos saisin paketin kotiosoitteeseen tilattua. :)

No ei siitä sen enempää, lähdettiin Timon kanssa aamukahville työpaikkamme lähettyvillä olevaan kahvilaan. Paikka oli täynnä paikallisia yli 50vuotiaita ikäihmisiä. Tilasimme kahvit ja istuimme seinän vieressä olevan pöydän ääreen nauttimaan rauhassa aamusumpit. Mukavan oloinen vanhempi herrasmies lähestyi meitä ja kysyi olemmeko paikallisia:
"Ei emme ole."
"Entä oletteko Espanjalaisia?"
"Emme niitäkään."
"No ei täällä tähän aikaan turistejakaan käy."
Vähän aikaan juteltuamme kerroimme tulevamme Suomesta ja olemme asuneet täällä sen kaksi viikkoa. Hän yllättyi kun kerroimme tulevamme Suomesta ja sanoi käyneensä siellä 60-luvulla ja muistavansa Tavaratalon (mistä lie syystä). Minua luultiin jälleen kerran 24-vuotiaaksi, miksi? :o Juttelutuokion päätyttyä tuumimme Timon kanssa, että nyt olemme kai sitten paikallisia kun käyttäydymme kuin paikalliset konsanaan. Kahvilta suuntasimme kaupan kautta kämpille lepäämään ennen illan kauppareissuja.

Levättyämme lähdimme ostamaan minulle aurinkolaseja, kun kerrankin paistoi aurinko ja oli jopa 11astetta lämmintä. Kyllä kelpasi :3 Matkalla Eetu tuli vastaan kun oli päässyt töistä siestalle. Siis jos ei vielä tullut selväksi niin minulla ja Timolla oli vapaapäivä ja Eetulla partido eli välivuoro. Ostettuamme aurinkolasit kiertelimme kaupungilla varmaan pari tuntia etsien kauppaa jossa kävimme ensimmäisinä päivä. Kaupan löydettyämme ostimme sieltä minulle Longboardin ja menimme kämpille lepäämään. Tässä vaiheessa kello oli noin puoli seitsemän. Suunnittelimme menevämme syömään työpaikalle puoli kahdeksan, kun Eetulla jatkuu työt. Minä en kuitenkaan malttanut olla menemättä testaamaan kuinka uusi lautani rullaa, joten sovimme Timon kanssa näkevämme työpaikalla puoli kahdeksan ruokailun merkeissä. Suuntasin rullailemaan rantaa pitkin kulkevaa tietä lahden toiselle puolelle. Ehdin juuri sopivasti ruokailemaan ja päivälliseksi oli kokonaisia littanoita mereneläviä, luultavasti kaloja. Saatuamme murkinat masumme pohjalle, pääsimme kämpille juuri sopivasti ennen kuin rupesi vaihteeksi satamaan, ja täällä sitä vieläkin ollaan.
.
Hyvää yötä :)

Arttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti